78.500 de puieți, 62,2 hectare de pădure, 30.000 de beneficiari

Campanie plantări toamna 2017

Pădurea Copiilor anunță cu entuziasm că până în prezent a adus la viață 62,2 hectare de pădure, în beneficiul a 8 comunități formate din nu mai puțin de 30.000 de persoane. Obiectivul asociației pe termen lung este de ajunge în peste 100 de comunități din Regiunea Sud-Muntenia până în anul 2030, adică 18% din totalul Regiunii.

În această toamnă, Asociația Pădurea Copiilor a ajuns cu campania de împăduriri în județul Ialomița, unde 38.300 de puieți au prins rădăcini în comunele Bărbulești și Roșiori. Cele două comunități cu peste 7.000 de oameni se vor bucura de beneficiile pădurii și de programele educaționale susținute de Pădurea Copiilor.

Adulți, dar și copiii din Roșiori s-au implicat în sesiunile de plantări alături de echipa de voluntari și specialiști Pădurea Copiilor, au sădit vlăstari de stejar pedunculat, ulm, frasin, păr pădureț, sălcioară iar curtea bibliotecii și a școlii a devenit casă pentru câțiva mesteceni și un brad.

Cristea Nicu, primarul din Roșiori, s-a declarat impresionat de desfășurarea de forțe din lunile octombrie și noiembrie: „Pădurea Copiilor a reușit în acele zile să scoată din comunitatea din Roșiori spiritul de voluntar, de unitate a comunității, de apartenență la o comunitate și de mândria de a aparține unei asemenea comunități. Marea majoritate a copiilor care au participat au învățat și o lecție de viață pe care sperăm ca o vor împărtăși în viitor, atunci când Pădurea va arăta ca o pădure!”.

De acum încolo, asociația va efectua lucrări de îngrijire timp de încă 6 ani, va monitoriza pădurile timp de 15 ani și va susține dezvoltarea comunităților beneficiare prin acțiuni adaptate nevoilor lor.

Campania de toamnă a cuprins și completări cu 40.200 de puieți la Dragoș Vodă și Drăgănești Vlașca. La lucrările din această tomană a fost folosit și un utilaj prototip de plantare dezvoltat de INMA (Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare). Din primăvară, Pădurea Copiilor va amplifica programul de plantări cu ajutorul propriului utilaj modern, achiziționat printr-o finanțare în cadrul programului ”Idei în Țara lui Andrei” susținut de OMV Petrom.

Pădurea Copiilor urmărește creșterea capacității comunităților locale de a se autosusține. Conștientizarea importanței dezvoltării și conservării naturii de către cetățeni este principala etapă către atingerea obiectivelor noastre. Pădurea crește cu ajutorul și implicarea comunității.

Mulțumim partenerilor care ne-au susținut în această campanie: Avis Romania, Academia Tehnică Militară, Adobe România, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Eolica Technical Support, Husqvarna, Scoala Europeana Bucuresti, Zentiva România, Școala Gimnazială Roșiori, ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă și indivizilor și grupurilor de voluntari care ni s-au alăturat.

Asociația „Pădurea Copiilor” a devenit entitate independentă în 2016 ca urmare a desprinderii diviziei de împăduriri și sport din cadrul ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, unde a început în 2007 ca ”Adoptă un copac”. Până în prezent suprafața împădurită este de 62,2 hectare. Fondurile au fost atrase sub umbrela ViitorPlus. Asociația Pădurea Copiilor le va îngriji și va închide ciclurile de monitorizare ale acestor păduri folosindu-se de aceste fonduri.

 Campanie plantări toamna 2017

Campanie de plantări toamna 2017
Campanie de plantări toamna 2017