Fundraising, cheering și Regăsirea Copilăriei la Semimaratonul București

Peste 12900 de alergatori la probele din cadrul Bucharest Half Marathon au trecut pe traseu printr-o ”padure”simbolica si au fost racoriti si incurajati de catre voluntarii inimosi ai Asociatiei Pădurea Copiilor.

Aproximativ 300 dintre participanți au ales să susțină Pădurea Copiilor ca si cauza de suflet in efortul lor de a trece linia de finish. Printre ei am regasit cu bucurie și fundraiserii Mihail Căploiu și Claudia Pădureanu, care au reușit să strângă împreună 1500 de RON pentru pădure.

Semiratonul București, organizat de Bucharest Running Club, oferă o serie de curse pentru adulți și copii pentru începători, dar și pentru alergători experimentați.

Pădurea Copiilor a adus la Semimaraton evenimentul mult iubit de cei mici – Regăsirea Copilăriei. Cei 875 de părinți și copii care s-au implicat în atelierele de reciclare creativă au avut ocazia de a da o nouă viață unor haine și obiecte vechi, dar și de a refolosi plastic în moduri ingenioase. Astfel, paharele de iaurt au devenit clopoței, iar în PET-uri și-au găsit locul plante de sezon. Copiii au dat viață arborilor de la atelierul de pictură pe tricouri, iar părinții au donat fonduri suficiente pentru plantarea a 90 de puieți.

Regasirea Copilariei întrunește o serie de evenimente dedicate conștientizării problemelor de mediu cu ateliere interactive, practice și educative, menite să trezească spiritul copilăriei din fiecare.

Cei 20 de voluntari ai Pădurii Copiilor au fost de mare ajutor la Semimaraton: au administrat punctul de bureți, i-au îndrumat pe cei mici la Regăirea Copilăriei, au făcut cheering pentru alergători și au răspândit energie și voie bună. Asociația a expus pentru prima dată propria instalație de artă verde: un plămân uriaș care să amintească trecătorilor despre importanța pădurii pentru fiecare dintre noi.

Pădurea Copiilor este un program de mediu cu o componentă puternic educațională, care își propune dezvoltarea comunităților aflate în dificultate din sudul țării și schimbarea de mentalități. Din 2016, domeniile noastre de implicare au devenit mai vaste oferind soluții pentru împădurire, voluntariat, sport, educație, eco-inovație, dezvoltare comunitară.